Ryggskydd

Det är en bra idé att ha ett ryggskydd på dig när du åker skidor eller snowboard. Ett ryggskydd ger dig optimalt skydd av din rygg om du skulle råka ut för en olycka och det är verkligen dumt att inte investera i ett ryggskydd. Det är ett måste, oavsett om du är helt ny på skidor eller en erfaren skidåkare.

Under många år har ryggskydd varit förbehållet våghalsarna som begav sig ut på riskabla äventyr i snön. Så är det inte längre, som tur är. Det har blivit mycket populärt att använda ryggskydd och folk vill skydda sina kroppar när de är på skidsemester.

Du har kommit till rätt ställe om du ska köpa ett ryggskydd. Skidresor har nämligen ett stort sortiment av marknadens bästa och mest säkra ryggskydd. Vi erbjuder till och med våra ryggskydd till det bästa priset eftersom vi har 100 % prisgaranti. Du kan även köpa ryggsäckar med inbyggt ryggskydd.

Vi säljer enbart ryggskydd och annan säkerhetsutrustning som är godkänd, efter giltiga standarder, till skidåkning.Det är värt att investera i ett ryggskydd

Skidresor rekommenderar alla att åka med ryggskydd när de är ute och åker skidor. Det är sak samma om man är nybörjare på skidor, en erfaren skidåkare eller gammal rutinerad skidnörd. Alla kan involveras i en skidolycka oavsett nivå, och ryggskydd kan vara avgörande för din hälsa om olyckan är allvarlig. Det kan hända att du själv tycker att du har fullständig kontroll över din skidåkning, men det krävs bara ett misstag för att de ska gå illa. Det behöver inte ens vara du själv. Ibland kan du ofrivilligt bli en del av en olycka eftersom andra dummar sig på väg ner för pisten.

Du bör köpa ett ryggskydd både för din egen, dina vänner och din familjs skull. Det är utan tvekan värt att investera i ett ryggskydd när man tänker på vad det kanske kan rädda dig från.

Det finns också annan säkerhetsutrustning som är värd att investera sina pengar i om man vill skydda sin kropp. Här är en skidhjälm självklart det som de flesta personer köper, men det finns även andra användbara produkter som lavinutrustning, som potentiellt kan rädda dig om du blir fångad i en lavin när du åker offpist.

Storleken på ryggskyddet

Du ska vara uppmärksam på vilken storlek det ryggskydd som du köper har. Ett ryggskydd får nämligen varken vara för stort eller för litet eftersom det kan ha negativa konsekvenser. Först och främst är skyddet irriterande att bära om storleken inte stämmer. En värre konsekvens är att ditt ryggskydd inte skyddar dig tillräckligt om det inte är i rätt storlek.

Du kan hitta rätt storlek genom att kolla igenom vår storleksguide eller genom att kontakta vår kundservice där de mer än gärna guidar dig till rätt storlek.

Olika slags ryggskydd

Det finns två olika slags ryggskydd. Det finns det traditionella, som har hårda skivor som sitter fast som en sköld. Förutom det har det kommit ett nytt slags ryggskydd som är lite mer modernt. Denna typ innehåller armourgel eller annat formbart material som lägger sig ergonomiskt upp längs ryggen och ger bättre rörlighet. Denna typ blir först hård och skyddar dig om den utsätts för ett hårt slag och stötar varpå den sedan blir formbar igen.

Vi rekommenderar att du använder de nya moderna ryggskydden av flera anledningar. Först och främst är de mycket komfortablare att ha på sig när man åker skidor och dessutom ger den nya teknologin högre säkerhet och kan skydda dig bättre.

Köp rätt ryggskydd

När du ska välja rätt ryggskydd är det en del saker som du ska vara uppmärksam på och förhålla dig till. Det finns fyra huvudpunkter som är de viktigaste att ha i bakhuvudet när du väljer ryggskydd. Du kan se de fyra punkterna här:

Andningsförmåga
- Det är viktigt att ditt ryggskydd har bra andningsförmåga, så att du utan problem kan bli av med svett, fukt och överskottsvärme när du är ute och åker skidor. Om skyddet inte kan andas tillräckligt bra kan du riskera att bli för varm, varpå du blir för kall när du sänker aktivitetsnivån och står stilla.

Flexibilitet
- Det är bäst att använda de moderna ryggskydden som ger stor rörelsefrihet. Det ger den största komforten och flexibilitet för dig när du susar nedför backarna.

Storleken
- Som det redan har beskrivits ovan är storleken viktig. Du ska hitta rätt storlek för att säkerställa att skyddet är optimalt.

Passform
- Ryggskyddet ska sitta tätt på din kropp utan att vara för tajt. Det kan antingen ha remmar som hänger över axeln eller vara inbyggt i en väst.

Kan även användas som MTB ryggskydd

Våra ryggskydd riktar sig primärt till skidfolket som ska använda skydd när de susar ner för de snöklädda bergstopparna i södra alperna och de nordliga fjällen. Men våra ryggskydd kan också användas till andra syften, om du vill skydda din rygg under andra sportgrenar eller aktiviteter. Till exempel kan våra ryggskydd även användas till MTB-åkare där de fungerar som mountainbike ryggskydd.

Även om skidåkning och mountainbike är två helt olika sporter är ryggskyddets funktion ändå den samma - nämligen att det ska skydda din rygg mot skador om du skulle råka störta och vid olyckor. Du kan därför använda våra ryggskydd som MTB ryggskydd eller skydd av ryggen till andra sport-aktiviteter.

Bra erbjudanden på ryggskydd för män och dam

Det är en tendens till att skidåkning hela tiden ska vara vildare och vildare. Det är nya gränser som man ska försöka uppnå och det går ofta ganska fort nedför backen. Tyvärr går det ibland för fort och det resulterar lite för ofta i fall och olyckor. Därför är det en riktigt bra idé att ha ett ryggskydd så att man alltid är skyddad om det skulle hända något.

Säkerhet behöver, som tur är, inte kosta en förmögenhet. Om du köper ditt ryggskydd hos Skidresor är du garanterad det bästa priset på några av marknadens bästa och mest säkra ryggskydd. Vi har nämligen 100 % prisgaranti och ger dig dessutom snabb leverans. Du bör därför inte ha några ursäkter för att inte handla hos oss. Du ska skydda dig och det kan du göra till de billigaste priserna. Om du är på jakt efter ett erbjudande till barn kan du också hitta ryggskydd för barn hos Skidresor.

 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar tisdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti