ReccoRecco

Recco

Recco Helmet Rescue, reflector, röd

Recco Helmet Rescue, reflector, röd

RECCO-reflex som fästes utanpå hjälmen
299 SEK

RECCO-tekniken har gjort att du kan vara sökbar för professionella räddare när olyckan väl är framme, det kan vara en lavinolycka eller att ha farit vilse från vandringsturen. Genom att använda kläder och utrustning med RECCO-reflektorer gör det möjligt för professionella räddare att

hitta dig med RECCO-detektorer. Teknologin är ett två-vägs system, detektoren skickar ut en bred direkt radarsignal, när signalen träffar en RECCO-reflektor studsar signalen tillbaka och indikerar så att räddningspersonalen blir ledd i rätt riktning till reflektoren. 

RECCO handhållna detektor blev först introducerad i 1983 och används idag som ett standard verktyg för lavinräddning av räddningspersonal världen runt och används av mer än 900 skidområden och 28 länder. I 2015 introducerades en RECCO SAR helikopter, där detektor är skapad för att kunna skanna av större områden snabbare för att hitta saknade personer ute i naturen. 

Det har distribuerats och är i drift på flera platser i Alperna, Nordamerika och Skandinavien, med målet om att ökas globalt och få fler länder och områden på listan. (Gå in på Recco.com för de senaste nyheter om RECCO systemet) 

För användaren av RECCO reflektor erbjuds du en simpel lösning som gör att du alltid är sökbar. Reflektoren är en liten passiv transponder som väger mindre än fyra gram. Det är fabriksmonterat permanent på kläder och utrustning, som gör att reflektorn osannolikt skulle kunna lossa i händelse vid en lavin eller andra olyckor. RECCO reflektorer är inte strömdrivna, vilket betyder att de inte behöver slås på innan användning, vilket också gör att de aldrig kommer att förlora sin signalstyrka och kräver inget batteri för att fungera. Den är underhållsfri och har en praktiskt taget obegränsad livslängd.

RECCO-teknologin är inte avsedd för ledsagande räddning och är inte heller ett alternativ till användning av sändtagare i off-pist. Kompletterande i funktion till en lavintransceiver är det ett extra verktyg för organiserade räddningsteam att lokalisera lavinbegravda elektroniskt. RECCO-tekniken ger professionella räddare ett annat verktyg och ger skidåkare och snowboardåkare ytterligare en chans att hittas i tid. 

Det är viktigt att notera att RECCO-reflektorer INTE ersätter de verktyg som krävs för en räddning, så som en lavinsändare, sond och spade. De endast ett enkelt tilläggsverktyg för alla att alltid kunna vara sökbar för professionella räddare. 

Idag är det mer än 900 skidområden som använder sig av RECCO räddningssystem och idag används systemet inte bara till sökning efter personer som har fångats av en lavin, utvecklingen går framåt och idag används det också med hjälp av helikopter för att kunna söka över vatten och skog. Det är fler och fler märken som har börjat använda reflektorer på kläder och utrustning till sommaraktiviteter också.

Genom att bära dessa RECCO reflektorer på dina kläder, pjäxor, hjälm eller skor ökar du chansen att bli funnen under snön eller andra nödsituationer snabbare än en manuell sökning. RECCO reflektorer kräver ingen ström och ingen aktivering för att kunna fungera optimalt, använd fler för ökad funktion. 

Gå till toppen

Våra kunder älskar oss
    
Mer än 500.000 kunder sedan 2008.