Skidoverall för dam

Skidoveraller till kvinnor börjar bli trendiga igen. Vi ser inte samma färgkoder som på åttiotalet, men det är ändå pangfärger på overallerna. Välj mellan fodrade overaller till skaldräkter. Skaldräkten har lite större flexibilitet eftersom du kan ”dosera” värmen med flera eller färre mellanlager.

Du kan också hitta ett stort urval av skidoveraller till barnOveraller till kvinnor

Skidoveraller till skidåkning kanske för tankarna till de pastellfärgade overalller man hade på 80-talet, en tid med pangfärger. Men tro det eller ej så är overaller tillbaka i skidbackarna. Även om skidoverallerna lades på hyllan under 90-talet så är det inte för skojs skull som vi i alla tider har klätt på barnen overaller när det är kallt ute. Det är inte bara praktiskt och enkelt med bara ett ytterplagg i stället för två, det handlar också om att det är ordning och reda på teknikaliteterna medan komforten är i topp och den ser till att värmen kan komma runt över hela kroppen utan att byxkanter eller annat sitter åt på en del ställen. 

En av anledningarna till att overaller inte längre bara är populära hos barn, utan även populära bland kvinnor är att de inte bara är praktiska utan även kan ge ett snyggt och feminint uttryck jämfört med andra slags skidkläder. De senaste åren har de blivit mer och mer populära och det betyder också att tillverkarna har blivit mer innovativa, så att man inte behöver kompromissa med vare sig funktionalitet eller design när man väljer en skidoverall.

Vindtät och vattentät overall som andas 

Overaller för damer finns i flera olika färger och tjocklekar så att man kan få exakt den overall som passar till ens eget behov och smak. Man kan precis på samma sätt som en skidjacka och skidbyxor välja mellan skaldräkter och fodrade overaller, allt efter vad man tycker bäst om. Skaldräkter ger lite större flexibilitet än fodrade overaller eftersom man i högre grad kan köra lager-på-lager och därmed reglera temperaturen med färre eller fler mellanlager allt efter väder och temperament. Men därmed inte sagt att fodrade overaller inte är geniala. Med en fodrad skidoverall får man den klassiska känslan av att vara påbyltad med skidkläder. Här behöver man inte ha lika många lager utan enbart ha ett bra underställ för att hålla värmen, även under de kallaste dagarna utomhus. 

Alla de overaller vi säljer hos Skidresor.com är av kvalitetsmaterial och har ett vattenpelartryck på 15 000-20 0000 m.m. Det gör att man inte behöver oroa sig det minsta om overallen håller tätt, även när det är som våtast och mest blåsigt på fjället. Även där vanliga skidkläder delar sig på mitten kan man med en overall vara 100 % säker på att det inte kommer in varken vatten eller vind någonstans. En overall är därmed både vind- och vattentät, samtidigt som den andas och därför perfekt till skidåkning.  

Overall till skidåkning

Kan man ha en overall på skidsemestern? Svaret är ja. Det kan vara många bra fördelar med att välja en overall till skidåkning i stället för skidjacka och skidbyxor. För det första behöver man inte tänka på om jacka och byxor matchar - med en skidoverall får man allt i ett. Det finns heller ingen risk för att få in snö i overallen eftersom den inte delar sig på mitten som när man använder ett tvådelat skidset. Det finns flera märken man kan titta efter om man letar efter en bra overall till skidsemestern.

Hos Skidresor.com älskar vi overaller för kvinnor från Diel eftersom design, funktionalitet och pris harmonierar fint tillsammans. Diel gör overaller som passar kvinnofiguren så att man inte ska kompromissa med det feminina uttrycket, även när man sätter på sig skidkläder på skidsemestern. Dessutom förmår de att göra overaller till ett ganska fördelaktigt pris där man får mycket skidkläder för pengarna. Dagens overaller har dessutom alla praktiska funktioner som andra slags skidkläder har, till exempel liftkortsfickor. 

Prisfördelar när man väljer en overall

Generellt sett kan priset också vara en avgörande faktor för hur attraktivt det är att välja en skidoverall till skidsemestern. När man ska investera i skidkläder kan priserna snabbt sticka i väg men med en overall ska man bara tänka på att ha en del som oftast kan skaffas till samma pris som ett par skidbyxor eller en skidjacka. Det ska man alltså ha i åtanke när man funderar på att skaffa en overall som skidkläder. Är man ny i skidvärlden och ska investera i utrustning till den första skidresan så kan en bra möjlighet vara att välja en overall. På så sätt undgår man att betala onödigt mycket pengar för ett skidset innan man är helt säker på att skidsemester är något för dig. 

Köp overaller för damer hos Skisport

Du kan med fördel handla hos Skidresor när du är på jakt efter nya skidkläder och det gäller även overaller. Vi har ett brett sortiment av overaller för kvinnor där vi inte kompromissar med kvaliteten. Vi har noggrant valt ut de bästa modellerna för att göra det överskådligt för dig att ta reda på vilken overall som passar perfekt till dig. Du kan lugnt välja din overall och få det bästa priset här. Hos Skidresor erbjuder vi nämligen 100 % prisgaranti på hela sortimentet. 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar torsdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti