Skidfodral / Skibags

Vid köp av ett skidfodral är det flera saker som du ska vara uppmärksam på. Fråga dig själv till vilka resor, eller transportformer, du ska använda skidfodralet. Flyger du oftast, är det optimalt med en skidkoffert i tåligt material på hjul, som kan innehålla skidor, skidpjäxor, hjälm, extrautrustning, samt alla dina skidkläder. Det gör transporten mycket lättare eftersom du faktiskt kan nöjas med en stor skidväska och ett handbagage i stället för skidfodral pjäxbag, resväska och handbagage. Åker du oftast själv kan det vara en fördel med ett klassiskt skidfodral som inte tar så mycket plats. Där de stora skidkoffertarna från Dakine och Douchebags har gjorts med fokus på att göra transport med tåg och flyg mycket lättare.

Att tänka på när du väljer skidväska

Storlek – Ska det vara plats till all din utrustning, som skidor, pjäxor, hjälm, kläder osv. eller bara dina skidor.
Hjul – Ska du ägna lång tid på transport, där du själv ska lyfta/frakta väskan, så är en modell med hjul att föredra så att du skonar dina muskler/rygg. Har du bara ett par skidor, behövs hjul kanske inte.
Var ska du bo – en del skidväskor och skidkoffertar kan packas ihop så att de knappt tar någon plats alls. Detta kan vara en fördel om du ska bo i en liten fransk lägenhet på 12 kvm.
Längden på dina skidor/snowboard – Hitta en modell som är tillräckligt lång. En del modeller kan justeras, så är dina skidor 170 och väskan 200, så kan väskan (ex. Douchebags) justeras i längden, så att den passar perfekt till dina skidor och inte efterlämnar en massa spillplats.

Öppna filter

Markera (klicka på märkena)

Pris (justera nedan)

kr. - kr.

Behöver du hjälp

040 606 08 03

(Stängt / Öppnar fredag kl. 8.00)

shop@skidresor.com
Du får svar inom 12 timmar
» Det frågar andra mig om
  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans från 49:- i SE
  • Fri frakt över 1.000:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti