Bäst-i-Test: Isbjörn of Sweden - Se alla färger här

Skaljackor för dam

Skaljackor är mycket praktiska och fungerar bra till både skidåkning och i vardagen. En skaljacka för damer har många bra egenskaper och finns både med bra ventilation, stor slitstyrka samt hög vatten- och vindtäthet. Så länge du har koll på dina mellanlager så kan en skaljacka med fördel användas i de flesta väder.

Hos Skidresor har vi ett stort sortiment av skaljackor för dam. Vi säljer erkända märken som Helly Hansen, Kilpi och Didrikssons där du kan köpa de bästa modellerna till kanonbra priser. Vi har dam skaljackor i många färger, designs och storlekar. 

I vårt sortiment kan du naturligtvis också hitta skaljackor för herr. Vi säljer skaljackor och allt annat i sortimentet med 100 % prisgaranti och du får snabb leverans, så du snart kan få ditt paket.Stort sortiment av skaljackor för kvinnor

Det blir mer och mer populärt att skaffa sig en skaljacka för dam. Det är inte så konstigt eftersom det är en jacka som kan användas i många olika väderlekar. Det viktigaste man ska veta om en skaljacka är att jackan har en massa användbara och funktionella egenskaper som ger stor flexibilitet.

En skaljacka är nämligen både vattentät och vindtät eftersom den är utrustad med ett membran. Dessutom har den en otroligt bra andningsförmåga, vilket tillåter fysisk aktivitet i jackan. Sist men inte minst har en skaljacka för dam en stor slitstyrka så att du förhoppningsvis kan ha den i många år.

Information om lager och material

Skaljackor är designade utifrån ett lager-system där de olika lagren har olika funktioner. De flesta skaljackor har tre lager, men det finns en och annan som bara har två lager. De skaljackor med två lager är som regel av sämre kvalitet och de har oftast också en lägre slitstyrka eftersom det innersta lagret, som skyddar membranen, inte finns. Oftast har damskaljackor hos Skidresor tre lager.

Det yttersta lagret är utformat för att skydda och tåla det slit som jackan utsätts för utifrån. Dessutom har det en skyddande effekt mot vinden. Det yttersta lagret är dock inte i sig självt vattentätt - det är dock impregnerat för att undgå att materialet suger till sig vatten.

Det mittersta lagret har de största och viktigaste egenskaperna. Detta lager består av ett membran med mikroskopiska hål som tillåter en bra ventilation i skaljackan men avvisar vatten som kommer utifrån. Detta är möjligt eftersom membranens små hål är mycket mindre än en vattendroppe och därför inte tillåter vattnet att komma igenom. Dock är hålen tillräckligt stora för att en vattenmolekyl i ångform kan tränga genom. Således kan fukten från kroppen få ventilation och komma ut. Membranen i detta lager finns i många olika variationer.

Det innersta av de tre lagren är återigen ett skyddande lager. Den här gången skyddar lagret dock inte mot vädret, utan fungerar däremot som skydd av membranet för att undvika slitage från kroppen och kläderna. Allt efter materialvalet kan detta lager både ge en lätt skaljacka, men det finns också material som ger mer vikt till jackan.

Vindtät och vattentät jacka som andas

Du får riktigt många bra egenskaper när du köper en dam skaljacka. Denna typ av jacka är framförallt designad för att hålla ute vatten och vind, vilket ger dig klara fördelar när du är utomhus. Om du har ordning på din klädsel under jackan, kan du lätt reglera kroppstemperaturen genom att ta ett plagg av eller på. Skaljackan kan därför användas på skidsemester eller ute i den svenska kylan om du till exempel har en skidundertröja för dam eller fleecetröja för dam på under.

Skaljackan är designad till att både vara vindtät, vattentät, andningsbar och slittålig. Allt detta genom det lagersystem som tidigare beskrivits. Det ger den perfekta sammansättningen av egenskaper, så att skaljackan kan användas till alla syften - både ute i det hårda blåsvädret, under en stor regnskur eller under fysiska aktiviteter som skidåkning eller cykling.

Köp billiga damskaljacka hos Skidresor

Du kan med fördel handla hos Skidresor när du är på jakt efter en ny dam skaljacka. Vi har ett stort sortiment där det inte kompromissas med kvaliteten. Vi säljer de bästa modellerna från stora och erkända märken som har många års erfarenhet med att tillverka skaljackor. Hos Skidresor kan du till och köpa dessa skaljackor i hög kvalitet till låga priser.

Hos Skidresor erbjuder vi nämligen 100 % prisgaranti på hela sortimentet. Det betyder att du kan köpa en skaljacka för dam och kvinnor till det bästa priset på marknaden. Vi prismatchar alla våra konkurrenter, så att du är säker på att få det bästa priset. Dessutom kan vi också erbjuda prisvinnande kundservice som gärna hjälper dig om du har frågor innan köpet. Sist men inte minst har du bra returneringsmöjligheter och du får en blixtsnabb leverans av din skaljacka.

 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar måndag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 499:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti