Dunjackor för dam

En dam dunjacka/dunväst är din bästa vän under de kalla vintermånaderna. Den kan både hålla på värme och isolera mot kyla. Den är otroligt lätt och kan komprimeras till nästan ingenting vilket betyder att den varken väger eller tar plats, så du kan stoppa den i väskan, om det blir för varmt.

De flesta dunjackor kan klara lite nederbörd och många modeller är både vind- och vattentäta. Dunjackan kan även användas som ett extra lager under en regn-, vind eller skaljacka på en kall och våt dag.

Det finns både dunjackor och fiberdunjackor, där isoleringen är bättre än i en dunjacka. Men om jackan blir våt (såvida den är vattentät) så kommer en fiberdunjacka torka snabbare. Damdunjackor är ytterst praktiska till både skidturer, friluftsliv och vardag. De är ofta så bra designade att de kan användas som en snygg vardagsjacka stora delar av året därhemma. Här kan du hitta dunjackor til mänEleganta dunjackor för dam

Dunjackor är exceptionella till att hålla dig varm en kall dag och dessutom väger jackan nästan ingenting och kan komprimeras. Detta är en av anledningarna till att dunjackor blir mer och mer populära för varje år. En annan anledning till jackans popularitet är att de är snygga och det är en elegant design på de dunjackor som tillverkas idag. En dunjacka passar tillsammans med de flesta slags kläder och är därför lätt att använda i många olika sammanhang.

När man använder en dunjacka ska man dock vara uppmärksam på vilken slags kläder man har på sig förövrigt och vilka aktiviteter man ska göra. Dunjackor kan ha svårt att avleda fukten så det kan vara smart att ha på sig en fleecetröja under jackan om man ska vara väldigt aktiv.

Dunjackors polstring innehåller en blandning av dun och fjädrar, där fördelningen oftast ligger mellan 80-90% dun, medan den resterande lilla delen är fjädrar. Dunjackan blir i allmänhet varmare ju fler dun som finns i dunjackans polstring. Man kan dock inte kassera fjädrarna, eftersom de har en viktig funktion. Det ska vara en viss procentdel av dunjackans polstring som är fjädrar eftersom de hjälper till att hålla dunen samlade i jackan och hjälper till att avleda fukten.

Dun isolerar drygt 4 gånger mer effektivt än jackor som är tillverkade av syntetiska fibrer och dessutom är hållbarheten oftast större.

Jacka till skidsemestern

Kan man ta med en dunjacka på skidsemester? Svaret är ja, men det är några saker som du ska tänka på. En dunjacka har nämligen en relativt dålig andningsförmåga och avleder inte fukten så bra. Därför bör du exempelvis ha på dig en fleecetröja under när du åker skidor. Det är också en bra idé att ta pauser ibland där man snabbt kan knäppa upp jackan och vädra ut.

Det mest optimala till skidsemestern är dock att du skippar dunjackan och låter den stanna kvar hemma till att användas till vardags. Istället bör du investera i en riktig skidjacka för dam som har alla de funktioner och egenskaper som är nödvändiga för en bra skiddag där du varken blir våt eller kall. En skidjacka för kvinnor kan du naturligtvis hitta i vårt sortiment där vi har ett stort och brett sortiment.

Västar för kvinnor

Förutom dunjackor kan du också hitta dunvästar i vårt sortiment som kan användas till alla årstiderna undantagsvis sommaren – såvida den inte är kall, våt och trist. Den ärmlösa designen ger stor rörlighet så att man han använda dunvästen till många olika aktiviteter.

Uttrycket "Fill power" nämns ofta när man pratar om dunjackor och dunvästar. Detta är ett mått som uttrycker hur lätt och luftig jackan är - alltså dess luftighet. En hög fill power betyder att jackan har en bra förmåga till att stå emot blåst och kyla. Dessutom berättar det hur lätt eller svårt det är att pressa ihop en dunjacka eller dunväst. Detta kan betyda mycket när du ska packa din resväska till din kommande semester. Det är trots allt bara ett fåtal som har obegränsad förvaringsplats, så det kan vara en fördel att satsa på en jacka som lätt kan komprimeras, så att den tar minst möjliga plats.

REA och fina erbjudanden på dunjackor

Du har alltid möjlighet att hitta bra priser på Skidresor och det gäller ju självklart även dunjackor och dunvästar. Vi har alltid bra erbjudanden till dig som är ute och letar efter en billig dunjacka. Vare sig du letar efter en svart, blå eller röd jacka, så har vi en som kommer passa dig. Vår prisgaranti täcker alla våra produkter, så du kan inte hitta en produkt hos en konkurrent som är bättre. Om du hittar en billigare dunjacka någonstans kan du kontakta vår kundtjänst och få tillsvarande pris från oss. På så sätt kan vi garantera de bästa priserna till våra kunder och dessutom erbjuder vi snabb leverans.

 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar torsdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti