Skaljackor för herr

Här hittar du hela vårt stora sortiment av vindtäta och vattentäta skaljackor för herrar. Sortimentet är brett och täcker både billiga skaljackor, som kostar några få hundra kronor, och dyrare modeller som är tillverkade i de bästa materialen. Här hittar du en herrskaljacka i världens alla färger och storlekar från märken som Helly Hansen, Kilpi och Montane.

En skaljacka har många viktiga egenskaper. Den är nämligen både vindtät, vattentät och kan inte minst andas. En skaljacka är därför ett mycket bra val till exempelvis skidsemestern, men den kan också användas till vardags.

Hos Skidresor säljer vi också skaljackor för dam. Du får dessutom snabb leverans på din order, och vi erbjuder 100 % prisgaranti på hele sortimentet.Vad är en skaljacka?

Vår erfarenhet visar att det inte är alla som vet vad en skaljacka egentligen är, så här kommer en tydlig definition på vad det är. En skaljacka kommer från det engelska ordet hardshell och med det menar man en jacka som är fullständigt vindtät och vattentät. En skaljacka eller hardshell är som regel utrustad med svetsade sömmar och ett vattentätt membran som ser till så att vatten inte tränger in.

Det finns några få undantag som gör att skaljackor inte alltid är 100 % vattentäta men som utgångspunkt betraktas de som vattentäta. Därför betecknas skaljackor också ibland som regnjackor, även om det är skillnad på dessa produkter. Anledningen till att man kallar det en skaljacka och inte bara en regnjacka är att en skaljacka som regel är mer avancerad när det gäller slitstyrka och andningsförmåga och därför bör de inte kategoriseras tillsammans.

De olika lagren i en skaljacka

En skaljacka består av minimum två lager men ofta tre lager av olika material. På yttersidan hittar man oftast ett nylonmaterial som fungerar som ett skyddande lager som ger hög slitstyrka. Detta lager är i sig självt inte vattentätt men det är ofta impregnerat vilket gör att det inte suger vatten. Impregneringen är viktig för andningsbarheten för om yttermaterialet blir blött kommer detta försämra ventilationen och jackans andningsförmåga.

På baksidan av yttermaterialet sitter det vattentäta lagret, där finns ett membran som gör plagget vattentätt. Membranet är avgörande för hur vattentätheten och andningsförmågan är i en skaljacka, och detta är anledningen till att information om membranen ofta står tydligt markerat på de enskilda skaljackorna. Ett vattentätt membran är utvecklat med en massa mikroskopiska hål i materialet som gör att vattnet inte kan tränga igenom utifrån. Dock kan svetten från kroppen förånga ut, eftersom en vattenmolekyl i ångform är mindre än membranens små hål. Ett exempel på ett vattentätt membran i detta lager kan vara Gore-Tex.

Det sista lagret skyddar membranet inifrån så att det inte slits mot kroppen och de kläder du har på innerst. De billiga skaljackorna har inte alltid detta sista lager och därför är det ibland bara två lager i en skaljacka. De billiga modellerna har därför också sämre slittålighet eftersom man i dessa jackor saknar sista skyddet innerst.

En skaljacka till skidsemestern

Skidresor.com är en av landets största försäljare av skidkläder och skidutrustning och vi får ofta frågan om man kan ta med sig en skaljacka på skidsemestern. Här är det enkla svaret "Ja". Man kan ha en skaljacka på som yttersta lagret på överkroppen. En skaljacka har bra vattentäta och vindtäta egenskaper som gör jackan perfekt till skidsemestern.

En av fördelarna med att välja en skaljacka istället för en traditionell skidjacka är att det är lätt att reglera kroppstemperaturen genom att ta av sig mellanlager. Om man använder svettransporterande underställ under skaljackan, får du samtidigt bästa möjliga ventilation så att du inte åker runt på pisterna och är våt. I allmänhet är en skaljacka ett bra val om du är aktiv under din skidåkning. Det är inte skaljackan som i sig själv håller dig varm, men om du kombinerar denna jacka med bra mellanlager som underställ och en skidtröja, kan en skaljacka vara ett bra val. Skaljackans viktigaste uppgift är dock att hålla ute vind, regn och snö.

Du kan hitta vårt sortiment av skidjackor för herr, skidtröjor för herr och skidunderställ för herr här.

Köp en skaljacka för herr hos Skidresor

Det finns många bra anledningar till att köpa en vattentät och vindtät skaljacka hos Skidresor. Vi har ett stort sortiment av billiga skaljackor i hög kvalitet. Som regel finns billiga produkter inte i hög kvalitet, men detta är ett undantag hos oss. Vi erbjuder nämligen 100 % prisgaranti på alla våra varor - häribland skaljackor för män. Det gör att vi alltid kan erbjuda dig det billigaste priset på marknaden, så att du lätt kan hitta den helt rätta billiga herrskaljackan i den högsta kvaliteten.

Den höga kvaliteten avspeglas också i de märken som säljs i denna kategori. Här kan du till exempel hitta märken som Haglöfs, Montane och Helly Hansen. När du köper en skaljacka hos Skidresor får du dessutom snabb leverans, så att du inte behöver vänta särskilt länge på ditt paket.

 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar torsdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti