POC

POC skidhjälmarna är mycket populära på grund av deras skandinaviska look och modellen Receptor Bug har vunnit flera test i både Sverige och internationellt. Hjälmarna är oftast enfärgade och vill du ha något annat än en svart skidhjälm, så är det här du hittar skidhjälmar med knallfärger. Hjälmarna är naturligtvis godkända efter gällande standarder (EN 1077-B och ASTM 2040).

Spine ryggsköld - populär och exklusiv

Vi säljer Spine VPD ryggsköldar i både den vanliga modellen samt en väst-modell. All POC-utrustning är som allt annat här i shoppen naturligtvis med prisgaranti.

Ryggsäckar med inbyggd ryggsköld

POC gör även ryggsäckar med inbyggd ryggsköld, dessa hittar du också här nedanför. Alla varor som visas finns på lager till snabb leverans. 

POC Sports – trendsättare inom skidutrustning

POC Sports är ett relativt ungt varumärke inom skidindustrin jämfört med många andra. I dagligt tal går POC Sports under namnet POC. POC stiftades i Stockholm år 2004 av Stefan Yttrborn, som älskade att åka skidor och att syssla med ski racing med sina barn. Han insåg faran med att låta sina barn tävla i racetävlingar utan att ha absolut bästa säkerhetsutrustning. Han började därmed designa och utveckla sin egen produktserie av säkerhetsutrustning med utgångspunkt i att kombinera säkerhet, prestanda och design. Sedan dess har POC på rekordtid fått fotfäste som ett markant varumärke inom säkerhetsutrustning till både skidåkning och cykling, samt varit med till att ändra synen på skidhjälmar. När POC startades var det mer norm än undantag att skidåkare inte hade skidhjälm på pisterna, där det i dag har utvecklat sig till att även de bästa skidåkarna i världen bär skidhjälm som något självklart.  

Säkerhetsutrustning från POC Sports

I dag är POC ett av de absolut ledande företagen inom tillverkning av säkerhetsutrustning till actionsport. POC tillverkar primärt säkerhetsutrustning till skidåkning och cykling. Till skidåkning är POC framförallt kända för sitt stora urval av skidhjälmar i hög kvalitet och med många tekniska egenskaper. De erbjuder dock också både skidglasögon till alla förhållanden och solglasögon till de soliga dagarna på skidsemestern. Inom säkerhetsutrustning till skidåkning gör de också ryggskydd till både barn och vuxna, så alla kan känna sig helt säkra på pisterna. Till de mer våghalsiga både på skidor och på cykel finns det även crash pants från POC, som bidrar med ett extra skyddande lager och skyddar höfter, rumpa och lår från fall, vurpor och stötar. Är man på jakt efter säkerhetsutrustning till sin skidsemester, varje sig det gäller skidhjälm eller ryggskydd, så är POC alltså en av marknadens ledande tillverkare med säkerhet i fokus. 

POC Sports – skidhjälmar och skidglasögon i stilfull design 

Förutom att vara rätt i tiden när det gäller att utveckla och designa säkerhetsutrustning med avancerade och innovativa tekniker, så är en av POC:s stora styrkor att de tillverkar stilren säkerhetsutrustning. På detta sätt leder POC ligan inom säkerhetsutrustning som inte längre behöver var en mindre snygg och besvärlig del av skidsemestern. Teamet bakom POC hittar inspiration i många olika kontexter och håller framförallt fast i att låta sig inspireras av allt annat än andra tillverkare inom deras egen bransch. På så sätt försöker POC att flytta gränserna när det gäller vad säkerhetsutrustning är. Filosofin bakom POC kommer i hög grad tillbaka till att företaget är autentiskt, förutseende och förmår att göra smart säkerhetsutrustning.  

Skidhjälmar från POC Sports

En av de största framgångarna hos POC är deras skidhjälmar. POC har utvecklat ett sortiment av klassiska skidhjälmar, som är deres största bästsäljare. Bland deras bäst säljande skidhjälmar finns modellerna Auric Cut, Obex och Fornix. Alla hjälmar är utvecklade efter samma bra säkerhetsstandarder och dessutom i förhållande till att uppnå optimal passform. Det betyder att man bland POC-hjälmar kan se efter vilken huvudform hjälmarna passar bäst till. Exempelvis är Auric Cut bra till breda huvuden, Obex till normalstora och Fornix till smalare huvuden. Genom att en skidhjälm har optimal passform, ser du till till att den har optimal säkerhet. Förutom att erbjuda många olika passformer, så finns hjälmar från POC i många olika färger. Til skillnad från många andra skidmärken så är färgerna mer färgsprakande, även om man kan få en skidhjälm från POC i mer neutrala färger. Alla hjälmarna har stilrena designs och många av POC:s skidhjälmar är tillverkade utifrån MIPS-teknologin. MIPS är markadens bästa säkerhetsåtgärd när det gäller skidhjälmar. MIPS består av två lager som kan röra sig oberoende av varandra. På så sätt kan en POC-hjälm med MIPS bättre absorbera slag i lagren som därmed i högre grad säkrar huvudet. 

POC gör både skidhjälmar till barn  och skidhjälmar till vuxna.  

POC Sports ryggskydd till barn och vuxna

En av de säkerhetsdelar som ännu inte är lika utbrett som skidhjälmar är ryggskydd. De blir dock vanligare att använda hos både barn och vuxna och det är inte så konstigt eftersom man med ett ryggskydd på sig, kan känna sig extra säker mot vurpor och ramla när man åker skidor. POC har som en del av sin säkerhetsutrustning utvecklat en rad olika ryggskydd med avancerad teknik till både barn och vuxna. POC har ursprungligen utvecklats till tävlingslopp och man kan därför lita på att kvaliteten och säkerheten är i topp när det gäller både ryggskydd till barn och ryggskydd till vuxna från POC. 

Skidglasögon från POC Sports

Förutom populära skidhjälmar av högsta kvalitet och säkerhet, så erbjuder POC även ett stort urval av skidglasögon till skidåkare. Precis som med skidhjälmarna, så finns skidglasögon från POC i många olika färger och modeller. Du kan därför välje utifrån både färg på skärmen, modellen på glasögonen och vilken lins du vill ha i dem. Flera POC googles har dessutom flera linser, som man kan växla mellan under en dag på skidorna. Fördelen med att välja både skidhjälm och skidglasögon från POC är att du är garanterad den bästa passformen mellan hjälm och brillor varpå du undviker att det blir ett mellanrum i pannan där kall vind kan ta sig in. Det finns ett stort urval av skidglasögon till barn  och vuxna från svenska POC.   

POC Sports – fokus på hållbarhet

Förutom säkerhet, så är miljö och hållbarhet de största fokuspunkterna hos POC. De har från börjn haft som ambition av utveckla kvalitetsprodukter med lång livstid och har med detta syfte testat och använt de bästa materialen till både skidhjälmar, skidglasögon och ryggskydd. De har dessutom arbetat på att använda fler bio-baserade material för att göra produkter och produktion så hållbara som möjligt. POC har med sina produkter dessutom en önskan om att motivera människor till att tänka mer på miljön genom att exempelvis ta cykeln i stället för bilen. Med produkter från POC är du säker på att hållbarheten har tänkts in i alla led av utveckling, produktion och vid användande av säkerhetsutrustningen. 

Prisvinnande säkerhet med POC Sports

Det är inte bara stor popularitet och förtjusning bland skidåkarna när det gäller POC:s produkter. POC har sedan början fått mer än 30 priser för sin höga standard och stora förpliktelser och passion för säkerhet. Du kan därför lita på att om du väljer säkerhetsutrustning från POC, så är det säkert att du är skyddad på bästa vis när du åker på skidsemester. 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar torsdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti