BCABCA

BCA

BCA T3 Rescue lavinpaketFri frakt

BCA T3 Rescue lavinpaket

Det ultimata setet med säkerhetsutrustning, som är nödvändigt när du kör offpist
4.899 SEK
BCA T4 LavinkitFri frakt

BCA T4 Lavinkit

Komplett set - Bästsäljaren har blivit ännu bättre! Det nya paketet har taget ett steg upp
6.049 SEK
BCA TS Rescue LavinpaketFri frakt

BCA TS Rescue Lavinpaket

Ett komplett lavinpaket med säkerhetsutrusting till turerna ut i offpisten
4.449 SEK

 

BCA – Back Country Access

Alla skidåkare som är lockade av offpisten bör ha grundkunskaper om skidåkning på de orörda bergssluttningarna och åtminstone ha med sig grundläggande säkerhetsutrustning och lavinutrustning. Det kan du hitta hos BCA. Som namnet antyder är BCA ett märke som ger skidåkare tillgång till back country – eller offpistskidåkning – med den högsta graden av säkerhet som möjligt. BCA stiftades i Colorado i USA och de erbjuder skidåkare ett brett sortiment av offpistutrustning i form av skyfflar, sonder, lavinsändare och inte minst lavinryggsäckar. Dessutom erbjuder BCA även en rad olika verktyg och andra tillbehör till vintersport. BCA lanserade år 1997 sin första lavinsändare och sedan dess har det bara gått framåt. Idag är BCA världsberömda och populära för deras säkerhetsutrustning bland offpistskidåkare. 

Inte bara lavinsändare – BCA lavinpaket

BCA har sedan starten skapat en hel katalog av säkerhetsutrustning till skidåkare. Förutom lavinsändare är deras sonder och skyfflar också populära. I dag är en klar favorit lavinpaketen från BCA. På så sätt har BCA skapat en ultimat säkerhetsutrustning till offpistskidåkare och samlat det i ett paket så att man inte ska oroa sig för att sakna något. I ett typiskt lavinsäkerhetspaket finns en lavinsändare, en sond och en skyffel – alltsammans så att det kan vara hoppackat i en ryggsäck, så att det är enkelt och bekvämt att ha med sig säkerhetsutrustningen när man åker skidor. 

Lavinrygsäck från BCA

Sedan BCA grundlades har företaget presenterat deras eget uppblåsbara säkerhetssystem till ryggsäckar, så kallat Float. Det är ett airbagsystem som är känd från andra tillverkare där man vid en lavin kan blåsa upp airbagen och flyta ovanpå och chansen att överleva förbättras markant.  

Säkerhetsutrustningen från BCA är erkänd världen över och hos Skidresor kan du hitta de populära lavinpaketen med prisgaranti. 

Gå till toppen

Våra kunder älskar oss
    
Mer än 500.000 kunder sedan 2008.