Handelsvillkor

Beställning


När du slutfört din beställning visas en orderbekräftelse när ditt köp gått igenom, dessutom så skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till shop@skidresor.com eller per telefon 040-606 08 03.

Betalningsalternativ


Du kan välja något av följande betalningsalternativ när du beställer från oss: Klarna Faktura, Swish, VISA, VISA Electron, Mastercard, Maestro.

Leverans


Våra normala leveranstider är 1-3 vardagar (PostNord) Skidbeställningar skickas alltid med Schenker/GLS, normal leveranstid 2-4 vardagar. Du kan välja mellan leverans till närmaste PostNord postombud för 49 SEK (fri frakt på beställningar för 999 SEK eller mer) respektive PostNord hemleverans för 89 SEK (40 SEK på "fri frakt-beställningar" för 999 SEK eller mer). OBS! Beställningar lagda på helger/helgdagar skickas tidigast nästkommande vardag.

Vi reserverar oss för eventuella leveransförseningar från transportörens sida. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: shop@skidresor.com.

Priser


Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset. Vi justerar dock aldrig upp priset i en redan genomförd beställning.

Ångerrätt
Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från dagen efter det att varan du beställt blivit levererad till ditt postombud respektive hem till dig.

5.1 Vid nyttjande av din ångerrätt


Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss på shop@skidresor.com. I ditt meddelande ska ditt ordernummer, samt vilka varor som returneringen gäller, framgå klart och tydligt. Du kan även välja att skriva ångermeddelandet i kommentarsfältet, när du beställer en returetikett. Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss, och det är du som kund som står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur.

Om du valt Klarna faktura som betalningsaternativ, så är det du som kund som ska kontakta Klarna och be att få din faktura pausad. Det gör du genom att logga in på www.klarna.com och ange på fakturan att du har skickat varor i retur.

Du kan välja att ladda ner en returetikett från oss genom att följa länken för att registrera din retur och ladda ner din returetikett.

Vid användning av vår returetikett, vill vi göra dig uppmärksam på att kostnaden på 89:- för returetiketten dras av från det belopp du får återbetalat efter genomförd returnering.

Retur av skidor och skidstavar


Returrätten gäller ej för skidor, då dessa levereras med monterade bindningar, med undantag för om man har ett skriftligt avtal. Om man trots detta väljer att returnera ett par skidor, så tillkommer det en avgift på 600 SEK, denna kommer att dras ifrån det belopp vi betalar tillbaka. Avgiften täcker merkostnader för frakt, montering samt administration.

Vid retur av skidstavar så är det ALLTID kunden själv som ska arrangera och betala för returfrakten. Man kan INTE använda Skidresor.com’s returetikett för returnering av skidstavar. Om man trots detta väljer att använda vår returetikett för att returnera skidstavar, så tillkommer det en avgift på 300 SEK, denna kommer att dras ifrån det belopp vi betalar tillbaka. Avgiften täcker merkostnader för frakt (långt gods).

Om du väljer att själv ordna med returfrakt så ska varorna skickas till följande adress:

Skidresor.com
Damvej 114
DK - 8471 Sabro
Danmark

Kom ihåg att alltid bifoga retursedel/ordernummer i paketet och att alltid skicka returvaran/varorna som paket, då det är det enda sättet som du kan få en kvittering från PostNord på att du har skickat varan/varorna i retur.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

5.2 Ej uthämtat paket


Observera att ej uthämtat paket inte omfattas av ångerrätten. Varor som levereras till ett PostNord postombud aviseras med sms till din mobil. Vi förbehåller oss rätten att debitera för omkostnaden av hantering av detta. Vi returnerar ditt paket vid retur och tar en avgift på 89kr.

5.3 Varans skick vid retur


När du skickar tillbaka en vara så ska den vara i exakt samma skick som den var när du mottog den. Om originalförpackningen inte medföljer är det risk för att varan inte returneras i samma skick. Etiketter och liknande får inte tas bort från varan. Förutom själva varan, som ska vara ordentligt förpackad, ska du även skicka med den faktura/retursedel som du fick med varan. Om du inte har kvar retursedeln så kan du även finna den i en länk i det mail du fick från oss med leveransinformation när vi skickade din beställning. Kom ihåg att alltid skicka returvaran/varorna som paket då det är det enda sättet som du kan få en kvittering från PostNord på att du har skickat varan/varorna i retur.

Du är ensam ansvarig för varans minskade värde som beror på annan hantering än vad som är nödvändigt för att avgöra varans art, egenskaper och det sätt som varan fungerar på. Med andra ord – du kan testa varan på samma sätt som om du testade den i en fysisk butik.

Om varan är testad utöver vad som beskrivs ovan anser vi den vara använd vilket betyder att du, om du ångrar köpet, endast får en del eller inget tillbaka av vad varan kostade, beroende på varans handelsvärde. För att få tillbaka alla pengar retur måste du alltså göra samma sak som i en fysisk butik. Du får testa varan, men inte använda varan.

5.4 Ångerrätten gäller inte vid:


Ej uthämtat paket.

Varor som inte finns i vårt ordinarie sortiment, som har beställts hem från leverantör speciellt till dig.

Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.

Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål, t ex skidor som vi har monterat bindningar på efter just dina personliga mått.

Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.

För mer information om den lagstiftade ångerrätten, se här.

5.5 Återbetalning av köpesumman


Om du ångrar ditt köp får du naturligtvis tillbaka den summa du har betalat. Om varan har minskat i värde på något sätt som du är ansvarig för, drar vi av varans värdeminskning från köpesumman. Om du använder dig av ångerrätten, betalar vi tillbaka det du har betalt för varan, utan onödiga förseningar och under alla omständigheter senast 14 dagar från det datum där vi har fått besked om att du ångrar ditt köp. Vi genomför återbetalningen via samma betalningssätt som du använde dig av vid den ursprungliga transaktionen, till exempel till ett betalkort eller Klarna.

Vi kan dock hålla tillbaka återbetalningen tills dess att vi har fått varan i retur, med mindre du kan visa dokumentation på att ha skickat tillbaka varan.

Reklamation och klagomål


Som konsument har du 3 års reklamationsrätt. Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt hantera reklamationen. Vid en godkänd reklamation kan du kompenseras genom att varan repareras, byts till en ny, du får ett prisavdrag, du får en ersättning för reparation eller köpet hävs. Observera att detta är något som leverantören beslutar om baserat på den konkreta situationen.
Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.

Klagomål över fel på varan ska ske muntligt eller skriftligt inom rimlig tid* efter det att du har upptäckt felet, eller borde ha upptäckt felet vid en vanlig genomgång av varan.
*Vid en defekt vara är rimlig tid inom 2 månader. Vid felexpediering ska felet anmälas snarast möjligt, senast 14 dagar efter att du hämtat din order.

6.1 Hur går du tillväga vid reklamation?


Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras till shop@skidresor.com där du anger ditt namn, e-postadress, ordernummer, beskrivning av felet samt bilder av felet.

Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, blir du kompenserad för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står självklart för returfrakt vid godkända reklamationer.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se.

Ansvarsbegränsning


Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Vi reserverar oss för eventuella leveransförseningar från transportörens sida.

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Produktinformation


Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

Information om Cookies


Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Personuppgifter


Genom att handla hos Skidresor.com accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund, och de sparas i 5 år, som lagen kräver.

Skidresor.com är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Köpsgaranti


Ditt köp hos oss omfattas gratis av PriceRunner Köpgaranti. Det ger dig upp till 50.000 kronor om något skulle gå snett. För att omfattas av Köpgarantin så behöver du vara registrerad medlem på PriceRunner.

Du som inte redan är medlem hos PriceRunner och besökt oss genom dem kan också ta del av Köpgarantin genom att inom en timme efter ditt köp registrera dig. Att bli medlem hos PriceRunner är gratis och tar bara ett par minuter!

Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti
Med PriceRunner Köpgaranti får du ersättning för trasig vara, om leverans av varan uteblir, om en enskild vara saknas vid leverans eller om varan är felaktig. För att Köpgarantin ska gälla så behöver beställningen vara adresserad till den adress du är skriven på. Om något gått fel med ditt köp ersätter Köpgarantin dig för såväl inköpskostnader som fraktkostnader. Du får även ersättning för direkt ekonomisk skada du lidit till följd av felet. Köpgarantin täcker inte eventuell värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader. Besök PriceRunner för en lista på undtantagna kategorier samt fullständiga finstilta villkor för Köpgarantin.

Endast en del av butikerna hos PriceRunner omfattas av Köpgarantin. Vi är en av dessa butiker. I deras tjänst är butiker som omfattas markerade med Köpgaranti-symbolen vid sina namn. Målet med Köpgarantin är att konsumenter som näthandlar ska känna sig tryggare.

Visste du att PriceRunner är Sveriges främsta tjänst för produkt- och prisjämförelser som sedan 1999 hjälper över 1 miljon svenskar att göra bättre köp varje månad. Tjänsten är oberoende och låter ej butiker påverka den information som du som kund tar del av.

Tvist och lagval


I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

Kontaktupplysningar


Skidresor.com ApS
Damvej 114
DK-8471 Sabro
Danmark

E-mail: shop@skidresor.com
Telefon: 040-606 08 03
VAT nr.: DK36054387

Dessa villkor är den allmänna standarden och reglerar tillsammans med annan dansk lagstiftning villkoren för köpet.

Våra kunder älskar oss
    
Mer än 500.000 kunder sedan 2008.