Mons Royale

Sedan Mons Royale lanserade deras första kollektion år 2009 har de stormat fram på världsmarknaden. Stiftarna var trötta på att det inte fanns några bra skidunderställ av allra högsta kvalitet som både skulle se trendigt ut och skönt att ha på sig.

Populärt skiunderställ av allra högsta kvalitet

Blixtsnabbt upptäckte de merinoullens enastående egenskaper: Den torkar snabbt. Den är varm (även när den är blöt). Den är mjuk. Den har superbra andningsförmåga. Stiftarna kombinerade alla dessa kvaliteter med moderna casual designs – för när möjligheten finns där kan man ju likaväl se bra ut? Detta blev populärt och idag säljs märket över hela världen och är bland annat sponsor på Freeride World Tour. 

Mons Royale – världsberömd merinoull

Mons Royale startades år 2009 av Hamish Acland vid Lake Wanaka i Nya Zealand. Han hade en ambition om att skapa ett klädmärke som kunde leverera produkter som både var stilfulla, hållbara och prestationsorienterade.  Mons Royale är bland skidåkare och andra idrottare i dag världsberömda för sin merinoull i högsta kvalitet, som både är funktionellt och smart. Som Mons Royale själva beskriver det så är deras kläder ”made to move” – alltså gjorda för att röra sig i. När man rör sig så ska de kläder som sitter närmast kroppen hjälpa till att hålla kroppen varm utan att få den till att svettas. Det kan Mons Royale med deras populära kläder av merinoull. Det är ett märke inom skidsporten som är populär bland världens mest talangfulla elitidrottare, häribland New Zealands olympiska lag.

Behagliga och praktiska kläder från Mons Royale

Det är inte en slump att Mons Royale har valt att använda merinoull som deras primära material i alla deras kläder. Merinoull är världens mest hållbara naturliga fiber, även när det testas i naturen och dess extrema väder. Merinoull har dessutom många fördelar. Förutom att vara helt otroligt mjukt och behagligt att ha på sig, så är merinoull verkligen perfekt till aktiv sport eftersom merinoull inte börjar lukta oavsett hur mycket man svettas i det. Det beror på ullens naturliga egenskaper. Ett skidunderställ eller andra kläder från Mons Royale kan därför utan problem hålla till en veckas skidsemester, utan att man mitt i veckan ska börja oroa sig för att man luktar svett efter en lång dag på berget. 

Mons Royale – Håll dig torr och lagom varm

Dessutom är merinoull enormt effektivt till att transportera bort fukt från kroppen och kan innehålla fukt upp till 30 % av egen vikt innan textilen börjar kännas våt. Men var inte orolig, för även om den blir våt så fungerar merinoullens egenskaper fortfarande och kommer hålla kroppen varm. En av ullens bra egenskaper när det gäller exempelvis underställ till aktiva skidåkare är dess värmereglering. Merinoull och därmed Mons Royale-kläder har tunnare fibrer än annan ull och kommer därför hålla dig varm när det är kallt, samtidigt som det kyler ner när det är varmt. Det är smart!

Mons Royale underställ till marknadens bästa pris

Mons Royale är ett av de märken som ligger lite högre i pris än många andra, men det kan inte hjälpas. Skidunderställ i merinoull kommer alltid vara dyrare än underställ i  syntetiska material eftersom det kommer från ett exklusivt naturmaterial och en produktion som kräver mycket mer. Men det betyder inte nödvändigtvis att det övergripande blir dyrare. Underställ i merinoull har en enormt lång hållbarhet och du kan ha glädje av det i väldigt många år. Dessutom behöver du inte ha lika många set, som med syntetiska underställ, eftersom det inte börjar lukta efter en dag i skidbacken. På så sätt kan du i det långa loppet faktiskt spara pengar och få skidunderställ i bästa kvalitet genom att investera i exempelvis skidunderställ med merinoull från Mons Royale. 

Köper du dina kläder från Mons Royale på Skidresor så garanterar vi ett bra pris – faktiskt marknadens bästa pris. Vi har 100 % prisgaranti på alla produkter från Mons Royale och alltid full returrätt. 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Kl. 8-16 på vardagar)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti