Skidskador, skidträning och rehabilitering

Varje år skadar sig många svenskar på skidsemestern. Det beror ofta på olyckor eller att kroppen inte är tillräckligt stark och redo för 5-7 timmars skidåkning 7 dagar i sträck. Tränar/styrker man inte muskler/leder till skidsemestern genom styrke- och konditionsträning kommer man ha lättare att råka ut för skador vid/runt de utsatta musklerna/lederna som exempelvis knän och menisken. Det är bättre att förebygga än att läka därför finns det utrustning som styrker lederna så att du har större chanser för att undgå skador på skidsemestern t.ex. en balansbräda. Det styrker lederna så att du är mindre känslig för att få korsbands - eller meniskskador. Balansbräda kan också användas till rehabilitering av en skadad eller stukad ankel.

När skadan har sket

Har du redan dåligt knä, leder, anklar eller annat så finns det massor av möjligheter så att du ändå kan åka skidor även om du har ont. Du kan använda diverse krämer för att lindra och hjälpa mot ömhet och skador samtidig kan du använda en förbindning runt knät och bandage till att stabilisera dåliga knän.

Är du rädd för att skada eller slå dig på skidsemestern så finns det massor av skyddsutrustning här, som kan skydda bland annat nyckelben, revben, axlar, huvud och mycket mer.Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar torsdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti