Nikwax Down Proof, 300 ml

Säker, högpresterande och lättapplicerad impregnering för dunjackor och annan utrustning med äkta dun, som t ex sovsäckar. Nikwash Down Proof® tillför hållbar vattenavvisning, reducerar viktökning samt ser till att dunets andningsförmåga och isolerande egenskaper fungerar optimalt i kallt och fuktigt väder.

Din dunprodukt kan dra åt sig fukt av den enkla anledning att den är smutsig. Prova först att rengöra den med Nikwax Down Wash®, om produkten är förhållandevis ny eller nyligen har blivit återimpregnerad, så kommer vattenavvisningen (DWR) bli återupplivad från bara själva tvätten. Men när plagget har blivit ordentligt slitet så ska du tillföra ny DWR genom att använda Nikwash Down Proof®, men först efter rengöring med Nikwash Down Wash®. Nikwash Down Proof® tillför DWR till plagget ytskikt såväl som dunfyllningen.

För bäst resultat så börja med att ta av alla ej tvättbara delar, tvätta därefter med Nikwax Down Wash®. Det är inte nödvändigt att torka plagget mellan tvätt och impregnering. Skaka flaskan väl innan bruk. Följ plaggets tvättanvisning.

• Avlägsna ev. tvättmedelsrester från tvättmedelsfacket
• Lägg det nytvättade plagget i tvättmaskinen
• Använd 150 ml för 1 plagg
• Tvätta i 30 grader

Använd alltid Nikwax Down Wash® vid efterföljande tvättar för att skydda impregneringen. Använd inte sköljmedel.

För att få bort så mycket som möjligt av vattnet från dunet så är det bäst att centrifugera plagget flera gånger, och att stegvis öka hastigheten för centrifugeringen. Vått dun är tungt och om plagget centrifugeras för snabbt medans det fortfarande innehåller stora mängder vatten, så kan det förstöra de invändiga facken/kamrarna i plagget.

Nikwash Down Proof® kräver ingen värme för att utveckla sin DWR. Men det rekommenderas ändå att plagget torktumlas för att säkra att dunet torkar ordentligt och så fort som möjligt. Om man lämnar dunet fuktigt eller blött så kan man riskera att det förstörs fullständigt. Torka det i torktumlare på låg värme enligt plaggets tvättanvisningar tills alla klumpar försvunnit. Se till att det är tillräckligt med plats i torktumlaren för att plagget ska kunna rymmas i torrt tillstånd, då plagget kommer att återuppta sin ursprungliga storlek under torkningen.

Man kan hjälpa dunet med att återfå sin fyllnad genom att ruska klumparna från varandra några gånger under torkprocessen.

Efter torktumling så rekommenderas det att plagget/utrustningen får lufta minst en dag på ett varmt och torrt ställe, innan det packas ner.
Leveranstid 1-3 vardagar
Fraktpris SEK 49:-
14 dagars öppet köp
SEK 129:-

Liknande varor

Andra köpte också

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar måndag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti